Opći uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Kluba knjige https://ikvrijeme.ba/ (u nastavku teksta: Klub knjige) automatski prihvatate sve aktuelne uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovno pratiti izmjene i dopune uvjeta korištenja, kako bi u svakom trenutku bili upoznati s aktuelnim uvjetima korištenja.

Korištenjem usluga Kluba knjige smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima (Cookiesima).

Autorska prava

Klub knjige je u vlasništvu firme Vrijeme d.o.o. Zenica, i sve informacije i materijal Kluba knjige (u nastavku teksta: Sadržaj) se ne smiju distribuirati ili neovlašteno koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog odobrenja Vrijeme d.o.o. Zenica, ili na bilo koji način koji može prouzrokovati štetu Vrijeme d.o.o. Zenica, ili bilo kojoj trećoj strani. Sadržaj korišten u Klubu knjige (uključujući dizajn, tekst, fotografije, audio i video zapise) u vlasništvu je firme Vrijeme d.o.o. Zenica i može se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i srodnih prava, te prava trećih osoba skladno zakonskim propisima Bosne i Hercegovine.

Ni jedan dio Sadržaja se ne smije skidati, kopirati, reproducirati, prenositi, prodavati ili distribuirati bez izričitog odobrenja firme Vrijeme d.o.o. Zenica. Zahtjeve za objavljivanjem bilo kojeg dijela Sadržaja ili upotrebom citata ili pasusa iz bilo koje publikacije IK Vrijeme, treba uputiti na adresu Vrijeme d.o.o. Zenica.

Linkovi na vanjske stranice

Klub knjige sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Klub knjige linkove objavljuje u najboljoj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaj izvan Kluba knjige.

Komentari

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Kluba knjige. Klub knjige zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Prilikom komentarisanjaSadržaja, saglasni ste da nećete:

 • objavljivati i/ili slati vulgarne, klevetničke, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audio zapise;
 • objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audio zapise;
 • objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatke neke fizičke ili pravne osobe;
 • lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe);
 • objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone;
 • objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama;
 • širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu.

Opći uvjeti prodaje

Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje i plaća proizvod i uslugu dostave proizvoda posredstvom https://ikvrijeme.ba/. Za kupovinu bilo kojeg proizvoda IK Vrijeme potrebno je otvaranje korisničkog računa, tj. registrovanje.  Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • kreditnom karticom
 • virmanom ili općom uplatnicom (uplatom u pošti, banci ili internet bankarstvom)
 • pouzećem

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • prilikom plaćanja kreditnom karticom ili virmanom / općom uplatnicom – u trenutku kada Vrijeme d.o.o. Zenica dobije potvrdu o prispijeću sredstava na račun
 • prilikom plaćanja pouzećem – u trenutku kad Vrijeme d.o.o. Zenica elektronskim putem zaprimi narudžbu.

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Izvinjavamo se zbog neugodnosti koju Vam ova činjenica može prouzrokovati. Ako Vaš proizvod nemamo na zalihama, kontaktirat ćemo Vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, izvršiti zamjenu ili pričekati dok proizvod ponovo ne bude u prodaji.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava.

Nedostaci na proizvodu

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije dostave i isporučeni neoštećeni u ispravnom stanju. Vaše ćemo proizvode pažljivo zapakovati kako bi do Vas stigli neoštećeni.
Vrijeme d.o.o. Zenica ne odgovara Kupcu za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave proizvoda putem dostavne službe. Kupac ima pravo reklamacije u roku 8 dana od dana isporuke robe u slučaju ukoliko prispjela pošiljka ne odgovara specifikaciji narudžbe ili štamparskog/proizvodnog oštećenja proizvoda uz prilaganja potvrde o kupovini proizvoda putem internet stranice. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.
Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke primijetite oštećenje, molimo Vas da na to odmah ukažete dostavljaču i zajedno s njim otvorite pošiljku. Ukoliko je bilo koji od proizvoda oštećen, zajedno s dostavljačem napravite zapisnik o oštećenju pošiljke s Vašim potpisom i potpisom dostavljača. Jedan primjerak zapisnika ostaje Vama, a drugi dostavljaču. Molimo Vas da nas kontaktirate vezano uz nastalo oštećenje kako bismo Vam u što kraćem roku nadoknadili nastalu štetu.

Krivi podaci za isporuku

Ukoliko Kupac pri naručivanju knjiga pogriješi u podacima za isporuku ili ispuni nepotpune podatke za isporuku, što dovede do povrata pošiljke, Klub knjige će izvršiti povrat uplaćenog iznosa samo za sadržaj pošiljke, dok troškovi isporuke neće biti refundirani. Klub knjige će ponuditi kupcu ponovno slanje pošiljke uz nadoplatu troškova za isporuku.

Raspoloživost knjiga za isporuku

Pored svake knjigu na našem Klubu knjige ikvrijeme.ba stoji i podatak o raspoloživosti za isporuku. To može biti:

 • isporuka odmah– Vaš nalog ćemo procesuirati u roku od dva radna dana od Vaše narudžbe ili izvršene uplate
 • provjeriti prije naručivanja nismo u potpunosti sigurni da za vrijeme Vaše narudžbe imamo traženi naslov na zalihama
 • u pretplati – knjige koje još nisu stigle u prodaju se mogu naručiti pod povoljnijim uvjetima
 • najavljeno– knjiga će uskoro biti u prodaji
 • rasprodano – izdanje je rasprodano i više se ne može naći na tržištu.
Armije RBiH 2, 72000 Zenica Bosna i Hercegovina +387 32 462 642 vrijeme@ikvrijeme.ba