Opći uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela Kluba knjige https://ikvrijeme.ba/ (u nastavku teksta: Klub knjige) automatski prihvatate sve aktuelne uvjete korištenja. Korisnicima se preporučuje redovno praćenje izmjena i dopuna uvjeta korištenja, da bi uvijek bili upoznati s aktuelnim uvjetima korištenja.

Smatra se da su samim korištenjem usluga Kluba knjige korisnici upoznati s uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvataju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima (Cookiesima).

Autorska prava

Klub knjige je u vlasništvu firme Vrijeme d.o.o. Zenica, i sve informacije i materijal Kluba knjige (u nastavku teksta: Sadržaj) ne smiju se, bez izričitog odobrenja Vrijeme d.o.o. Zenica, distribuirati ili neovlašteno koristiti u komercijalne svrhe ili na bilo koji način koji može prouzrokovati štetu Vrijeme d.o.o. Zenica ili bilo kojoj trećoj strani. Sadržaj korišten u Klubu knjige (uključujući dizajn, tekst, fotografije, audio i videozapise) u vlasništvu je firme Vrijeme d.o.o. Zenica i može se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i srodnih prava, te prava trećih osoba sukladno zakonskim propisima Bosne i Hercegovine.

Nijedan dio Sadržaja ne smije se skidati, kopirati, reproducirati, prenositi, prodavati ili distribuirati bez izričitog odobrenja firme Vrijeme d.o.o. Zenica. Zahtjeve za objavljivanjem bilo kojeg dijela Sadržaja ili upotrebom citata ili pasusa iz bilo koje publikacije IK Vrijeme, treba uputiti na adresu Vrijeme d.o.o. Zenica.

Linkovi na vanjske stranice

Klub knjige sadrži linkove na web-stranice izvan vlastitog portala. Klub knjige linkove objavljuje u najboljoj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaj izvan Kluba knjige.

Komentari

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Kluba knjige. Klub knjige zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti s Vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Prilikom komentiranja Sadržaja, saglasni ste da nećete:

 • objavljivati i/ili slati vulgarne, klevetničke, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audiozapise;
 • objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audiozapise;
 • objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatke neke fizičke ili pravne osobe;
 • lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe);
 • objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone;
 • objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama;
 • širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu.

Opći uvjeti prodaje

Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje i plaća proizvod i uslugu dostave proizvoda posredstvom https://ikvrijeme.ba/. Za kupovinu bilo kojeg proizvoda IK Vrijeme potrebno je otvaranje korisničkog računa, tj. registriranje. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • kreditnom karticom;
 • virmanom ili općom uplatnicom (uplatom u pošti, banci ili internet bankarstvom);
 • pouzećem.

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • prilikom plaćanja kreditnom karticom ili virmanom/općom uplatnicom – u trenutku kada Vrijeme d.o.o. Zenica dobije potvrdu o prispijeću sredstava na račun;
 • prilikom plaćanja pouzećem – u trenutku kada Vrijeme d.o.o. Zenica zaprimi narudžbu elektronskim putem.

Proizvodi kojih nema na zalihi

Ako proizvod koji ste naručili nemamo na zalihama, kontaktirat ćemo Vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, izvršiti zamjenu ili pričekati dok proizvod ponovo ne bude u prodaji. Izvinjavamo se zbog neugodnosti koju Vam ova činjenica može prouzrokovati.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava.

Nedostaci na proizvodu

Svi su proizvodi pregledani prije dostave i isporuke. Vaše ćemo proizvode pažljivo zapakovati kako bi do Vas stigli neoštećeni. Vrijeme d.o.o. Zenica ne odgovara Kupcu za eventualne ogrebotine na proizvodima nastale kao posljedica dostave proizvoda putem dostavne službe. Kupac ima pravo reklamacije u roku osam dana od dana isporuke robe, uz prilaganje potvrde o kupovini proizvoda putem internet-stranice, u slučaju da prispjela pošiljka ne odgovara specifikaciji narudžbe ili u slučaju štamparskog, to jest proizvodnog oštećenja proizvoda. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.
Ako prilikom preuzimanja pošiljke primijetite oštećenje, molimo Vas da na to odmah ukažete dostavljaču i da zajedno s njim otvorite pošiljku. Ako je bilo koji od proizvoda oštećen, zajedno s dostavljačem napravite zapisnik o oštećenju pošiljke s Vašim potpisom i potpisom dostavljača. Jedan primjerak zapisnika ostaje Vama, a drugi primjerak pripada dostavljaču. Molimo Vas da nas kontaktirate u vezi s nastalim oštećenjem da bismo Vam u što kraćem roku nadoknadili štetu.

Krivi podaci za isporuku

Ako Kupac pri naručivanju knjiga pogrešno ispuni podatke za isporuku ili podatke za isporuku ne ispuni u potpunosti, što dovede do povrata pošiljke, Klub knjige će izvršiti povrat uplaćenog iznosa samo za sadržaj pošiljke, dok troškovi isporuke neće biti refundirani. Klub knjige će ponuditi kupcu ponovno slanje pošiljke uz nadoplatu troškova isporuke.

Raspoloživost knjiga za isporuku

Pored svakog proizvoda na našem Klubu knjige ikvrijeme.ba stoji i podatak o raspoloživosti tog proizvoda za isporuku. To može biti:

 • isporuka odmah – Vaš ćemo nalog procesuirati u roku od dva radna dana od Vaše narudžbe ili izvršene uplate;
 • provjeriti prije naručivanja nije sigurno da tokom Vaše narudžbe imamo traženi naslov na zalihama;
 • u pretplati – knjige koje još nisu stigle u prodaju mogu se naručiti pod povoljnijim uvjetima;
 • najavljeno – knjiga će uskoro biti u prodaji;
 • rasprodano – izdanje je rasprodano i više se ne može naći na tržištu.
Armije RBiH 2, 72000 Zenica Bosna i Hercegovina +387 32 462 642 vrijeme@ikvrijeme.ba